Политика за приватност на Корица

Последно обновено на: 23.06.2021

Оваа политика за приватност опишува како се собираат, користат и споделуваат вашите лични информации кога ја посетувате или купувате од korica.mk.

Лични информации кои ги собираме

Кога ја посетувате страницата, ние автоматски собираме одредени информации за вашиот уред, вклучително и информации за вашиот веб прелистувач, IP адреса, временска зона и некои од колачињата што се инсталирани на вашиот уред. Дополнително, додека ја пребарувате страницата, ние собираме информации за индивидуалните веб-страници или производи што ги прегледувате, кои веб-страници или поими за пребарување ве упатиле на страницата и информации за тоа како комуницирате со страницата. Овие автоматски собрани информации ги реферираме како „Информации за уредите“.

Ние собираме информации за уредот користејќи ги следниве технологии:

Дополнително кога купувате или се обидувате да извршите купување преку веб-страницата, ние собираме одредени информации од вас, вклучувајќи го и вашето име и презиме, адреса за наплата, адреса за испорака, начин на плаќање, е-пошта и телефонски број. Овие информации ги класифицираме како „Информации за нарачката“.

Кога зборуваме за „Лични информации“ во оваа Политика за приватност, зборуваме и за Информации за уреди и за Информации за нарачки.

Како ги користиме вашите лични информации?

Ние ги користиме информациите за нарачката што генерално ги собираме за да ги исполниме сите нарачки направени преку веб-страницата (вклучително и обработка на вашите информации за плаќање, договарање за испорака и обезбедување на фактури и / или потврди за нарачки). Дополнително, ги користиме информациите за нарачки за:

Информациите за уредот што ги собираме ги користиме за да ни помогне да откриеме потенцијален ризик и измама (особено вашата IP адреса) и за да ја подобриме и оптимизираме нашата веб-страница (на пример, преку генерирање анализа за тоа како пребаруваат и комуницираат нашите клиенти со страницата и да се процени успехот на нашите маркетинг и рекламни кампањи).

Споделување на вашите лични информации

Ние ги споделуваме вашите лични информации со трети лица за да ни помогнат да ги користиме вашите лични информации како што е опишано погоре. Ние исто така користиме Google Analytics за да ни помогне да разбереме како нашите клиенти ја користат страницата.

Ние исто така може да ги споделиме вашите лични информации за да се усогласиме со важечките закони и регулативи, да одговориме на покана, налог за претрес или друго законско барање за информации што ги добиваме или за да ги заштитиме нашите права.

Насочено рекламирање

Како што е опишано погоре, ние ги користиме вашите лични информации за да ви обезбедиме насочени реклами или маркетинг комуникации за кои веруваме дека може да ве интересираат.

Ваши права

Имате право да пристапите до личните информации што ги чуваме за вас и да побарате вашите лични информации да бидат корегирани, ажурирани или избришани. Доколку сакате да го искористите ова право, контактирајте не преку информациите за контакт подолу.

Дополнително, напоменуваме дека ги обработуваме вашите информации со цел да ги исполниме договорите што би можеле да ги имаме со вас (на пример, ако направите нарачка преку страницата), или да ги оствариме нашите легитимни деловни интереси наведени погоре.

Рок на чување на податоците

Кога ќе нарачате преку нашата веб-страна, ние ќе ги чуваме вашите информации за нарачката во нашите записи, освен и додека не побарате да ги избришеме овие информации.

Малолетници

Korica.mk не дозволува користење на сајтот од страна на малолетни лица односно личности помали од 18 години и таквата употреба е забранета. Секое полнолетно физичко или правно лице има право да купува преку нашата веб-страна согласно правилата на Организацијата за заштита на потрошувачи и позитивните законски прописи во Македонија. Со користењето на Korica.mk вие давате согласност дека сте полнолетно лице.

Промени

Може да ја ажурираме оваа политика за приватност од време на време, со цел да ги одразиме промените во нашите практики или од други оперативни, правни или регулаторни причини.

Korica.mk користи колачиња за персонализација на содржините и функционалност. Со продолжување на користење на сајтот или со кликнување на “Се согласувам”, се согласувате да ги зачувуваме колачињата. Повеќе инфо
x